Formiran Pokret “Rođeni za Pirot”

  • од

U konferencijskoj sali hotela Ana Luks u Pirotu održana je osnivačka konvencija Pokreta Rođeni za Pirot. Predsednik Pokreta, Vladica Tošić rekao je da se radi o društvenom pokretu, a jedna od oblasti delovanja će biti i politika. Prema Tošićevim rečima pokret je fokusiran na Pirot i građane Pirota s obzirom da smatraju das u političke stranke postale stranke koje brinu o sebi, a ne bave se problemima građana, zato je Pokret “Rođeni za Pirot” osmišljen da aktivira građane, najbolje ljude u gradu koji će doprineti razvoju grada i unapređenju standarda života građana Pirota.

Ime Pokreta “Rođeni za Pirot” govori da su članovi ljudi koji su ostali u Pirotu, ali i da pokret brine o Piroćancima koji su otišli iz grada, a grb govori o spoju tradiciijalnog i modernog, rekao je Tošić i dodao da svojim delovanjem žele da iskažu spremnost i hrabrost da se suoče sa izazovima sadašnjosti i budućnosti i da sve svoje resusrse usmere na razvoj grada.

Osnivačkoj konvenciji prisustvovao je veliki broj Piroćanaca, a Pokret “Rođeni za Pirot, za sada, prema rečima Vladice Tošića, broji oko 1.000 članova i simpatizera.

Izvor: Pirot Plus Online