О нама

ОСНИВАЧКА ДЕКЛАРАЦИЈА

ПОКРЕТ РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ ступа на политичку сцену, свестан изазова и сложености историјског тренутка, спреман да се пожртвовано и истрајно бори за будућност Пирота и Србије. Традиционалне политичке странке изгубиле су наше поверење. Зато смо основали ПОКРЕТ РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ који баштини и националне и грађанске вредности. Наш приоритет је сигурна будућност Пирота!

ПОКРЕТ РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ биће стожер окупљања нових политика које ће донети нове људе на политичкој сцени Пирота и Србије.

Уједињени у ПОКРЕТУ РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ, настављамо традицију борбе за слободан и достојанствен живот, за социјалну правду, друштво једнаких шанси за све, праведнију и срећнију Србију. Дубоко смо уверени да само самостална, независна, демократска, слободна и економски развијена Србија може смоћи снаге да наредним генерацијама омогући просперитет и мир. Слобода, правда и солидарност су водећи принципи нашег рада. Наша је намера да мудром политиком вратимо достојанство људима, да народу пружимо могућност да самостално одлучује о својој будућности и да јачањем институција локалне самоуправе и подстицањем стваралачког потенцијала, подстакнемо даљи развој Пирота.

Обнова и заштита породичних вредности, традиције, културе, писма, језика и вере, као и борба за просперитетну и сигурну будућност су темељне вредности ПОКРЕТА РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ. Пироту морамо дати нову снагу и морамо храбро да искорачимо напред и суочимо се са изазовима садашњости и будућности. Ми треба да будемо покретачи промена.

Спремни смо да преузмемо пуну одговорност и да дамо свој суштински допринос остваривању наших заједничких циљева кроз политички програм ПОБЕДА ЗА БУДУЋНОСТ ПИРОТА.

Водићемо одговорну, делотворну, ефикасну и ефективну политику у корист грађанки и грађана за добробит Пирота. Важно је да се окупе сви који мисле да можемо боље и више. Желимо да пробудимо, мотивишемо и покренемо људе да учествују у обликовању своје будућности. Пирот и Србија су са значајним потенцијалима које морамо ставити у функцију укупног развоја, који ће пратити све модерне тековине савременог друштва ! Својој деци морамо обезбедити будућност у Пироту и Србији а старима мир и сигурност.

ПОКРЕТ РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ је другачији од свих постојећих. Покрет чине часни људи, чији је циљ у политици Пирот модеран и просперитетни град који даје нове перспективе развоја и пружа једнаке могућности за све. Наш политички ангажман омогућиће да се политика спроводи социјално праведно, еколошки одрживо и економски ефикасно. Имамо модерну визију, јасне циљеве, програм развоја са акционим планом, али чувамо и негујемо традиционалне вреднсти пиротског краја и нашег народа. Све промене у друштву и реализацију планова и програма, можемо остварити само сви заједно, кроз озбиљну политичку организацију, марљивим радом, одговорношћу и посвећеношћу.

То су разлози због којих смо одлучили да формирамо ПОКРЕТ РОЂЕНИ ЗА ПИРОТ. Потпуно смо предани нашем циљу ПРОСПЕРИТЕТНА БУДУЋНОСТ ПИРОТА, и од њега нећемо одустати! Пробуди се, покрени се, укључи се, помози да Пирот постане просперитетни град! За ово се вреди борити!

Драге Пироћанке и Пироћанци придружите нам се да заједничи ПОБЕДИМО ЗА БУДУЋНОСТ ПИРОТА!

Пирот, 16.12.2019.
Искрено Ваш,
Владица Тошић
Председник Покрета рођени за Пирот