Osnivačka skupština Pokreta “Rođeni za Pirot”

  • од

Večeras je u sali za sastanke Hotela Ana Lux u Pirotu održana Osnivačka skupština Pokreta “Rođeni za Pirot” čiji je lider i predsednik Vladica Tošić.

-Pokret je nastao na inicijativu dosadašnjih članova Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, i pojedinaca građanskih opcija i grupacija.  Imamo blizu 1000 simpatizera i članova koji su izrazili želju i spremnost da se uključe u rad i aktivnosti društvenog pokreta koji će imati i političko delovanje. Pokret će dati šansu novim ljudima da kroz svoj rad u društvenoj zajednici iskažu spremnost i odanost da se suštinski bave problemima građana Pirota a s druge strane da menjaju i društvo Srbije-kazao je Tošić.

Po Tošićevim rečima, i sam grb Pokreta “Rođeni za Pirot” govori dosta toga o programskim načelima. 

-Grb govori o spoju tradicionalnog i modernog, građanskog i nacionalnog, što su i osnovi programskih načela Pokreta. Program Pokreta biće oslonjen na interese građana Pirota i na unapređenje standarda života. Ono što smatramo da treba u budućnosti menjati, jeste da iskažemo hrabrost i spremnost da se suočimo sa izazovima sadašnjosti i onoga što nam donosi budućnost, da sva svoja znanja stavimo u funkciju razvoja Grada Pirota-kazao je Tošić novinarima.

Izvor: Pirotske Vesti