Pirotski pokret deo proevropske organizacije „Srbija 21“, najavljuju i učešće na izborima

  • од

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti

Tošić govorio na tribini u Beogradu

Tošić govorio na tribini u Beogradu; foto: V: T.

Pokret Rođeni za Pirot priključio se organizaciji Srbija 21 u koju su se okupili nekadašnji članovi Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i drugih građanskih opcija, a kako su i na osnivanju pirotskog pokreta rekli, sigurno izlaze na lokalne izbore.

U Beogradu je održana tribina “U susret izborima” na kojoj se razgovaralo o predstojećim izborima, o tome koji je najbolji način da se okupe i kako da se, kako su rekli, politički artikulišu sve potrebe i izazovi sa kojima se danas suočava Srbija, a na tribini je govorio i profesor Vladica Tošić, jedan od osnivača i predsednik Pokreta Rođeni za Pirot koji je osnovan krajem prošle godine.

Tošić, nekadašnji član SDS-a, govorio je na tribini o značaju građanskih inicijativa i zašto veće poverenje na lokalu imaju grupe građana i pokreti od političkih stranaka.

Piroćanci su prepoznali naš pokret kao autentičnu organizaciju od poverenja sa časnim ljudima, dokazanim u svojim profesijama. Piroćanci nam veruju, tako se gradi šira platforma Pokreta koji predstavlja ozbiljnu političku snagu – kaže Tošić.

Vladica Tošić predsednik je Fudbalskog saveza grada Pirota

Vladica Tošić profesor je istorije, a predsednik je i Fudbalskog saveza grada Pirota; foto: Lj. F.Učešće na lokalnim izborima u Pirotu već su najavili iz Pokreta Obnove kraljevine Srbije i lokalna grupacija Najbolje za Pirot, a kao što su i rekli na osnivanju, predstojeće lokalne izbore neće bojkotovati ni u ovom Pokretu .

Izaći ćemo na izbore i odlučno se boriti za interese građanki i građana Pirota – kaže Tošić.

Na sastanku u Beogradu učestvovalo je preko 70 predstavnika lokalnih samouprava, a odluku da li će učestvovati na republičkim izborima, ova organizacija još nije donela.

Podsetimo, bivši članovi Demokratske stranke i Socijaldemokratke stanke u Pirotu osnovali su lokalni pokret, kako bi kako su rekli, dali šansu novim ljudima koji žele da pomognu razvoju grada i građana.

Organizacija Srbija 21 predstavio je prošle godine Deklaraciju o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije koja ukazuje na to da je evropski put Srbije ozbiljno ugrožen.